VOPSELE DESTINATE CONSTRUCTIILOR

Crearea atmosferei cu ROFIX Colour Design

 

ROFIX este partenerul receptiv nevoilor dvs. Cu ajutorul culorilor puteti crea anumite atmosfere sau sa dati o stralucire cu totul noua incaperilor dvs. In aceasta situatie nu se pune accentul neaparat pe bogatia de culori, ci pe o corelare a diverselor elemente vopsite care sa activeze simturile. Lumea este prea colorata ca sa o percepem in tapet alb din fibra aspra. De aceea lasati-va inspirati, aveti curaj in privinta culorii. Nuante definite delicat, combinatii si tehnici rafinate va poarta inspre dimensiuni senzationale.

Variatiuni infinite ofera nuanta individuala de culoare pentru amenajarea fatadelor si a incaperilor. Gasiti nuanta dvs personala de culoare: culorile deschise au un efect usor si prietenos, dau impresia de spatiu si fac ca fiecare incapere sa para mai mare. Nuantele inchise au un efect sumbru, de ingustare, ingradire, limitare si pot transmite un sentiment de nesiguranta. Culorile reci creeaza distanta, sunt pasive si dau impresia de obiectivitate si functionalitate. Efectul lor este linistitor si revigorant. Culorile calde creeaza apropiere si o atmosfera personala, confortabila si intima, au efect provocator si activant.

In lumea vopselelor si materialelor ROFIX se pun in permanenta accente noi pentru concepte gandite menite sa aduca oamenii si arhitectura la unison. Raspundem din nou la culoare, creeam spatii si atmosfere atractive.

 

 

(va invitam sa descarcati)
Paletarul de culori ROFIX

descarca paletarul de culori in format .pdf

ROFIX PP 301 HYDROSOL TIEFGRUND ROFIX PP 301 HYDROSOL TIEFGRUND

Produs: grund de adancime diluabil cu apa, aplicabil cu pensula (rol de grunduire si fixare), pe baza de dispersie fina acrilo-copolimerica.

Utilizare: pentru fixarea suprafetelor vechi sau noi, dar insuficient de stabile sau nisipoase, de ex beton, blocuri de BCA, tencuieli si zigraveli cretoase pe baza de dispersii, inainte de aplicarea tencuielilor pe baza de rasini sintetice sau a vopselelor.

Proprietati: incolor, nu dauneaza mediului inconjurator, mare capacitate de patrundere in adancime, capactati de penetrare.

Suprafata: trebuie sa fie uscata si fara solventi.

Aplicarea: poate fi aplicat saturat cu pensula, rola sau pistolul (cu aer sau airless). Procentul de diluare este decis in functie de suprafata (max 20%). Dupa un timp de uscare de 24 h (in functie de conditiile meteo) se pot aplica si alte straturi de material. Este necesar a se avea in vedere ca dupa uscare sa nu apara suprafete lucioase. Se recomanda testarea. Nu se aplica la tempereturi sub +5o C. Ustensilele se spala cu apa imediat dupa utilizare.

Livrarea: in canistre din material plastic 10 L.

Depozitarea: in locuri racoroase, ferite de inghet. Durata de depozitare: max 6 luni.

Consum: 0,15-0,30 kg/mp.

            

 


Nota: Fisele tehnice complete ale produselor ROFIX pe care le oferim, le gasiti la sectiunea Fise Tehnice Download!

 

ROFIX PE 319 OUT SIDE - Vopsea acrilica de fatada ROFIX PE 319 - Vopsea acrilica de fatada

Domenii de utilizare: Vopsea de fatada pentru tencuiala si sisteme de izolatie termica. Pe baza de acrilat polimeric, vopsea optimizata pentru stabilitate maxima a nuantei de culoare. Pentru suprafete deosebit de expuse (influente ale intemperiilor). Ca si componenta a sistemului nostru de izolatie termica cu legatura peste straturi minerale de acoperire. Imbunatatit cu fungicizi si algicizi.

Baza materiala: Pigmenti: dioxid de titan. Dispersie (acrilat polimeric). Aditivi

Proprietati: Capacitate mare de acoperire; Impermeabil; Elastic, flexibil; Nunata stabila de culoare; Rezistent la formarea de praf de creta.

Conditii de prelucrare: In timpul etapelor de prelucrare si de uscare, temperatura ambianta, respectiv cea a suprafetei pe care se aplica materialul nu trebuie sa scada sub +5° C. Perioada de uscare depinde de conditiile ambientale. La o umiditate relativa de 65% si o temperatura de 20°C, suprafata este uscata dupa 5 ore si se poate aplica stratul urmator. Uscarea completa si solicitare maxima dupa cca. 3 zile. Pana lam uscarea completa, a se feri d eInghet si de uscare fortata (radiatie solara directa, vant si ploaie).

Suprafata: Suprafata trebuie sa fie uscata, cu priza, fara impuritati (praf, alge, exflorescente etc.)

Potrivirea suprafetei: Tencuiala din grupa mortarelor var-ciment si ciment: suprafetele puternic absorbante se vor vopsi cu primul strat puternic diluat, Inainte de aplicarea stratului intermediar si final. Aplicarea directa peste tencuieli cu var-ciment ROFIX proaspat aplicate este posibila dupa trei pana la patru saptamani. Straturi (vechi) si vopsele (vechi) pe baza de silicat, cu priza: suprafetele puterniuc absorbante se vor pretrata cu ROFIX PP 401 SILCO LF. In cazul unor suprafete necritice, vopsire directa cu un strat intermediar si unul final. Straturi cu priza organice (dispersii mate si tencuieli pe baza de rasini sintetice) suprafetele puterniuc absorbante se vor pretrata cu ROFIX PP 401 SILCO LF. In cazul unor suprafete necritice, vopsire directa cu un strat intermediar si unul final. Beton: suprafetele din beton trebuie periate si desprafuite. Impuritatile ca ulei, grasimi si ceara se cor Indeparta cu abur. Defectele minore se pot repara cu masa de spacluit ROFIX. Se recomanda ca suprafetele din beton sa fie pretratate cu ROFIX PP 401 SILCO LF, daca straturile ulterioare sunt organice. Zone cu tencuoiala noua, defecte remediate, impuritati cu negru de fum, mizerie etc: suprafata se va desprafui si se va spala, Suprafata se va neutraliza cu ROFIX PP 307 ISO LF, strat initial izolator. Straturi si suprafete fara priza: straturile si suprafetele care si dupa grunduirea cu grundul recomandat, adica ROFIX PP 201 SILICA LF, PP 301 SILCO LF, PP 301 HYDROSOL LF sau PP 307 ISO LF, se vor Indeparta mecanic.

Pretratarea suprafetei: Straturile vechi de vopsea desprinse si exfoliate se vor Indeparta mecanic. Defecte minore: Inainte de grunduire si de primul strat, se vor remedia cu masa de spaclu ROFIX corespunzatoare Lucrari de acoperire: Alte suprafete care nu trebuie vopsite, cum ar fi ceramica, sticla, aluminiu, ferestre, lemn, mobila, podele etc, se vor acoperi. Petele proaspete de vopsea se vor Indeparta cu o carpa umeda sau cu apa curata.

Prelucrare: Aplicarea se face saturat. Egal pe toata suprafata, cu o pensula, cu un trafalet sau cu o perie corespunzatoare. In principiu se aplica trei straturi: strat de baza, interemediar si final. Straturile de baza si intermediar se pot dilua cu pana la 10% apa. Stratul final se poate dilua cu maxim 3% apa. Produsul se poate aplica si cu diluare mai mare, Insa nu mai sunt garantate valorile tehnice (rezistenta, grad de acoperire ...). Aplicarea mecanica se realizeaza cu un pulverizator corespunzator. Aplicare airless: unghi pulverizare/diuza/presiune pulverizare - 50°/0,026"/~170bar. In cazul pulverizarii, vopseaua se va amesteca si se va filtra bine Inainte de Inceperea lucrului. Elementele adiacente care nu trebuie vopsite (ferestre, rame d eferestre, usi etc.) se vor acoperi Inainte de Inceperea lucrului, pentru a fi protejate de murdarire si deteriorare.

Indicatii de ambalare: In galeti de plastic reciclabil.

Depozitare: In loc racoros, Insa ferit de Inghet, pastrati recipientele bine Inchise. Depozitare cca. 12 luni

 

          

Nota: Fisele tehnice complete ale produselor ROFIX pe care le oferim, le gasiti la sectiunea Fise Tehnice Download!

 

RÖFIX INNENFARBE - Vopsea lavabila de interior

Vopsea lavabila de interior - RÖFIX INNENFARBE

Produs: Dispersie pentru pereti interiori diluabila in apa pe baza de amestec polimerizat acrilic.

Utilizare: Aplicabila pe pereti si tavane pe orice fel de suprafete interioare care nu necesita pretentii mari.

Proprietati: inodor; rezistent la spalare; cu bune capacitati de aplicare cu pensula ( nu se aplica prin stropire cu airlless).

Pretratarea: Suprafata trebuie sa fie uscata, rezistenta precum si fara praf si impuritati. In caz ca este necesar un strat initial (amorsa), se va utiliza grundul Röfix Hydrosol Tiefgrund.

Aplicarea: Rofix Innenfarbe poate fi aplicata cu pensula sau cu rola. In cazul unor suprafete puternic absorbante primul strat se va dilua cu pana la 10% apa. Pentru tencuiala cu granulatie mai mare se poate dilua mai mult. Uscarea survine dupa ca. 12 ore ( in functie de vreme). Nu se aplica la temperaturi sub +50C. Ustensilele se spala cu apa imediat dupa folosire. Nu se amesteca cu alte vopsele sau diluanti.

Livrarea: In galeti de material plastic a 20 kg. Se depoziteaza in locuri racoroase, ferite de inghet. Interval de depozitare: max. 12 luni.

Date tehnice: Consum: ca. 0,15 – 0,25 kg/m2strat; Greutate specifica: ca. 1,6 kg/ L; Valoare pH: ca. 8,5; Periculozitate la incendii: Fara; Date tehnice de siguranta: Fara clasa de toxicitate RID/ADR fara pericol.

Nota: Fisele tehnice complete ale produselor ROFIX pe care le oferim, le gasiti la sectiunea Fise Tehnice Download!

RÖFIX PI 305 EASY - Vopsea pentru pereti interiori si plansee

Vopsea pentru pereti interiori si plansee

Domenii de utilizare: Vopsea organica, modificata, cu acoperire buna, pentru interior. Ca strat nou sau de renovare pentru tapete zgrunturoase si structurate, peste tencuieli pe baza de var-ciment si peste tencuieli pe baza de gips. Nu se potriveste pentru zone solicitate din punct de vedere mecanic.

Baza materiala: Liant de dispersie; Liant: dispersie de polimer; Aditivi: tenside, antispumanti; Suplimente (minerale)

Proprietati: Grad mare de acoperire; Fara dizolvanti si elastifianti; Raport calitate-pret; Miros slab

Conditii de prelucrare: In timpul etapelor de prelucrare si de uscare, temperatura ambianta, respectiv cea a suprafetei pe care se aplica materialul nu trebuie sa scada sub +5° C. Perioada de uscare depinde de conditiile ambiante. La o umiditate relativa a aerului de 65% si o temperatura ambianta de 20°C, se usuca la suprafata in cca. 5 ore si se poate aplica stratul urmator. Uscare totala si solicitare totala dupa cca. 3 zile.

Suprafata: Suprafata trebuie sa fie curata, solida, uscata, fara praf. Cu priza si fara exflorescente sau impuritati de orice fel. Suprafetele puternic absorbante sau care absorb inegal, nisipoase, calcaroase si placile de gips-carton se vor grundui cu straturi corespunzatoare de grund.

Potrivirea suprafetei: Beton: suprafetele de beton se vor peria si se vor desprafui. Eventualele maluri de ciment se vor indeparta mecanic. Impuritatile cum ar fi petele de ulei, de grasime sau de ceara se vor indeparta prin pulverizarea de aburi. Fisurile mici se pot umple cu mase de spacluit RÖFIX. Suprafetele din beton trebuie sa fie pretatate respectiv grunduite cu RÖFIX PP 301 HYDROSOL LF.
Tencuieli din grupa de mortare pe baza de var-ciment si ciment : Suprafetele trebuie pretratate cu RÖFIX PP 301 HYDROSOL LF. Suprafetele nou tencuite cu tencuieli de grund RÖFIX din aceasta clasa se pot acoperi, in cazul unei absorbtii normale, dupa o perioada de asteptare de cca. 3-4 saptamani cu un strat de grund si unul final. Tencuieli din grupa de mortare pe baza de gips, gips-var si anhidrit : eventualele straturi de depuneri, impuritati sau praf se vor indeparta in intregime. Suprafetele din gips trebuie grunduite cu PP 301 HYDROSOL LF. Straturi de vopsele pe baza de clei si tapete fara priza : straturile de vopsea respectiv de tapet se vor indeparta in intregime, iar suprafata se va spala. Se realizeaza grunduirea primului strat care are priza cu RÖFIX PP 307 ISO LF (indicatie: efectuati un teste de priza)
Straturi (vechi) cu priza sau straturi (vechi) de vopsea pe baza de dispersie: suprafetele cu priza (indicatie: test de priza), slab absorbante, mate, pe baza de dispersie se pot acoperi direct cu doua straturi de grund. Straturile vechi, desprinse, fisurate, trebuie sa fie indepartate complet. . Straturile vechi de vopsea puternic absorbante se vor grundui cu PP 301 HYDROSOL LF. Tapete cu priza: pretratare cu doua straturi de grund.

Pretratarea suprafetei: Straturile vechi desprinse sau fisurate se vor indeparta mecanic. Stratruile de vopsea desprinse pe baza de ulei, lac sau dispersie se vor indeparta chimic. Suprafetele puternic absorbante se vor trata cu un grund de profunzime RÖFIX corespunzator, fara dizolvant. Fisuri mici: Inainte de aplicarea grundului sau a primului strat, se astupa cu masa de spacluit RÖFIX corespunzatoare.

Acoperire: Suprafetele dimprejur care nu trebuie vopsite (sticla, ceramica, aluminiu, ferestre, suprafete din lemn, mobila, podele etc.) se vor acoperi corespunzator. Eventualele pete de vopsea se vor indeparta cu carpa umeda sau se vor spala cu apa.

Pregatire: Grundurile / grundurile de profunzime se vor dilua cu diluantul corespunzator, in functie de capacitatea absorbanta a tencuielii de profunzime. Nu este permis sa apara straturi lucioase. Straturile initial si intermediar se pot dilua cu pana la 10% apa. Stratul final se va dilua cu maxim 3% apa. Produsul se poate aplica si diluat mai tare, insa valorile din fisa tehnica (rezistenta la zgariere, capacitate de acoperire, grad de stralucire, si altele) nu mai sunt garantate.

Prelucrare: Aplicarea se realizeaza saturat, in mod egal pe toata suprafata, cu o pensula, cu un trafalet sau cu o perie corespunzatoare. In principiu se vor aplica trei straturi, unul de grund, unul intermediar si unul final. Aplicarea mecanica se realizeaza in mod egal pe toata suprafata cu un pulverizator corespunzator. Aplicare airless: unghi pulverizare / diuza / presiune pulverizare - 50°/0,026"/~170bar. In cazul pulverizarii, inainte de aplicare vopseaua trebuie amestecata si filtrata. Pentru evitarea aparitiei de carari, suprafetele adiacente se vor vopsi deodata.

Indicatii ambalare: In galeti de plastic reciclabil

Depozitare: In loc racoros, ferit de inghet si cu ambalajul bine inchis. Se poate depozita cca. 12 luni.

Nota: Fisele tehnice complete ale produselor ROFIX pe care le oferim, le gasiti la sectiunea Fise Tehnice Download!

RÖFIX PE 229 MINASIL - Vopsea de exterior pe baza de silicat

Vopsea pentru pereti interiori si plansee

Domenii de utilizare: Vopsea pe baza de silicat care nu se ingalbeneste, rezistenta la lumina, cu o singura componenta, conform DIN 18363 2.4.1. (vopsea de dispersie pe baza de silicat) cu un procent de dispersie de cca. 5%. Pentru vopsirea si egalizarea suprafetelor minerale pretentioase, a suprafetelor cu tencuiala noua sau veche pe baza de var, a caror schimb de aer cu mediul nu trebuie sa fie inhibat. În special pentru vopsirea sistemelor RÖFIX pe baza de var. Nu se potriveste pe mase de spaclu pe baza de gips sau peste suprafete care contin gips.

Baza materiala: Liant: Silicat cu aditivi organici in proportie de sub 5%; Pigmenti: dioxid de titan; Suplimente: carbonat de calciu, silicati, spartura de marmura; Aditivi: tenside, antispumanti

Proprietati: fara dizolvanti, conservanti, biocizi si elastifianti; fara substante care produc innegrire; mineral: efect natural impotriva mucegaiului (alcalin), deschis la difuziunea vaporilor (valoare sD < 0,01m), neinflamabil; rezistent la gaze reziduale industriale si la ploi acide; caracter mineral, peren al suprafetelor.

Conditii de prelucrare: În timpul etapelor de prelucrare si de uscare, temperatura ambianta, respectiv cea a suprafetei pe care se aplica materialul nu trebuie sa scada sub +8° C. A se feri pâna la uscarea completa de inghet, de uscare accelerata (radiatia solara directa, vânt sau ploaie)

Suprafata: Suprafata trebuie sa fie uscata, sau aiba priza, si sa fie lipsita de impuritati (ca de ex. praf, cenusa. Alge, eflorescente, etc.. În cazul tencuielilor proaspat aplicate (de ex. tencuieli pe baza de var/ciment), in functie de prevederi, se va respecta o perioada de legare si uscare de minim 4-6 saptamâni. Realizati un test de alcalinitate.

Potrivirea suprafetei: Tencuiala din grupa mortarelor pe baza de var: in cazul aparitiei de depuneri de carbonat de calciu pe tencuielile noi, straturile respective se vor indeparta cu metode corespunzatoare, respectiv cu substante de gravura industriala potrivite (de ex. PP 314 TRIPLEX), conform prevederilor. Îmbunatatirile, respectiv locurile cu tencuiala noua se vor pretrata fara exceptie cu un bait. Pentru locurile deosebit de umede sau cele supuse intemperiilor, in functie de capacitatea absorbanta a suprafetei, se va aplica RÖFIX PP 201 SILICA LF (grund de profunzime cu silicat si diluare), diluat cu pâna la 100% apa, fara sa se permita formarea unei pelicule. Tencuiala din grupa mortarelor pe baza de ciment de var si ciment : Pretratare cu RÖFIX PP 201 SILICA LF (grund de profunzime cu silicat si diluare) conform fisei tehnice.
Straturi vechi de vopsea pe baza de var sau diluate cu apa: straturile de acest fel nu sunt potrivite pentru a se aplica pe ele un alt strat de vopsea. Aceste straturi trebuie indepartate fie chimic, fie prin metode mecanice.

Pretratarea suprafetei: Straturile vechi care sunt desprinse sau fisurate se vor indeparta mecanic. Vopselele desprinse pe baza de ulei, lac sau dispersie se vor indeparta chimic. Suprafetele puternic absorbante se vor pretrata cu un grund de profunzime RÖFIX pe baza de silicat. Lucrari de acoperire: alte suprafete din imprejur, cum ar fi sticla, ceramica, aluminiu, ferestre, suprafete din lemn, podele etc. se vor acoperi. Picaturile de vopsea se vor indeparta cu o cârpa umeda sau cu apa curata.

Pregatire: Înainte de aplicare, se va amesteca bine in recipient cu un mixer (mixer cu turatie redusa). Stratul de grund: se va dilua cu max. 20 % PP 201 SILICA LF. Stratul final: se va dilua cu max. 5 % PP 201 SILICA LF.

Prelucrare: Aplicarea se realizeaza saturat, in mod egal pe toata suprafata, cu o pensula, cu un trafalet sau cu o perie corespunzatoare. În principiu se vor aplica trei straturi, unul de grund, unul intermediar si unul final. Aplicarea mecanica se realizeaza in mod egal pe toata suprafata cu un pulverizator corespunzator. Între aplicarea a doua straturi se va lasa o perioada de uscare suficienta de cca. 12 ore. Pentru evitarea aparitiei de carari, suprafetele adiacente se vor vopsi deodata.
Pigmentare: doar cu „pigmenti pe baza de silicat“ (minerali si rezistenti alcalin). De asemenea, produsul se poate primi gata colorat din depozit, conform cu catalogul de culori RÖFIX Temperaturile scazute si umiditatea crescuta a aerului duc la prelungirea perioadei de uscare. În cazul in care se vopseste in culori, inainte de inceperea lucrului se va verifica nuanta de culoare. Este posibila aparitia de diferente de nuanta intre tencuielile colorate in aceeasi nuanta, datorita capacitatii absorbante si structurii tencuielii decorative. Aceste diferente de nuanta nu vor face obiectul unor reclamatii.
La livrarile ulterioare, sunt posibile diferente minore de nuanta. Dupa folosire, curatati cu grija uneltele. Elementele de constructie adiacente (ferestre, rame de ferestre, usi etc.) se vor acoperi pentru a evita murdarirea si deteriorarea lor.

Indicatii de siguranta: Contine silicat alcalin. Protejati-va ochii si pielea. Acoperiti elementele constructiei care nu se vopsesc.

Indicatii ambalare: In galeti de plastic reciclabil

Depozitare: In loc racoros, ferit de inghet si cu ambalajul bine inchis. Se poate depozita cca. 12 luni.

Nota: Fisele tehnice complete ale produselor ROFIX pe care le oferim, le gasiti la sectiunea Fise Tehnice Download!