vopsirea peretilor cum sa zugravesti

10 sfaturi pentru vopsirea peretilor la interior

Te-ai hotărât să zugrăvești, ai ales culoarea potrivită, iar acum vrei să te apuci efectiv de vopsirea peretilor la interior. În acest articol îți vom prezenta, pe scurt, 10 sfaturi care îți vor răspunde la întrebări și te vor ajuta să obții rezultatul dorit.

Atenție! Înainte de a începe să zugrăvești, asigură-te că temperatura camerei este între 10 și 35 grade celsius.

vopsirea peretilor cum sa zugravesti

1. Acoperă mobila și podeaua

Acesta e primul lucru pe care trebuie să îl faci. Nu vrei să petreci câteva ore făcând curat după ce ai zugrăvit o cameră. De aceea, folosește o folie ca să acoperi mobila și podeaua și bandă de hârtie pentru uși și geamuri.

2. Curățarea pereților înainte de a zugrăvi

Pereții curați sunt foarte importanți atunci când vrei să te apuci de vopsit. Pentru suprafețele expuse la ulei și grăsime, precum pereții din bucătărie, se poate folosi un burete umed cu puțină soluție degresantă. Folosiți apoi apă curată pentru a elimina urmele de detergent. În final, ștergeți tot cu o lavetă uscată și lăsați peretele să se usuce în întregime.

3. Eliminați mucegaiul înainte de vopsirea peretilor

Indiferent de cameră, nu trebuie să vopsești niciodată peste mucegai. Acesta va continua să se extindă pe sub și prin noul strat de vopsea.

Poți elimina mucegaiul cu o soluție specială sau poți amesteca trei păți de apă cu o parte de clor. Aplică soluția unde este necesar, așteaptă câteva minute și curăță totul cu un burete. Clătește cu apă curată și acordă timp suficient de uscare.

Nu uita că este foarte important să folosești mănuși, ochelari și mască de protecție.

Mucegaiul se formează, de obicei, în camerele expuse la umezeală sau slab ventilate, precum baia. Pentru asta există amorse și vopsele speciale care resping apa și rezistă la umiditate ridicată. Spre exemplu, Kitchens&Baths este o vopsea pe bază de latex acrilic rezistentă la umezeală și care împiedică formarea mucegaiului.

4. Șlefuiește defectele și denivelările pereților

Nu vrei să termini de vopsit și apoi să observi defectele pereților prin noul strat de vopsea. Folosește un șmirghel sau un burete abraziv pentru a elimina orice defect. Șterge praful cu o lavetă umedă și lasă să se usuce.

Totodată, dacă pe suprafață există vopsea cojită nu ezita să o îndepărtați cu un șpaclu și să șlefuiești denivelările.

5. Aplicați amorsa potrivită

Amorsa ajută la aplicarea vopselei și obținerea culorii dorite. Amorsa ajută cel mai mult atunci când pereții sunt poroși, pete sau au o culoare greu de acoperit. Există amorse pentru fiecare tip de proiect.

Agentul de vânzări din showroom îți va recomanda amorsa potrivită pentru tipul de suprafață și vopseaua folosită.

6. Uneltele ieftine sunt economie falsă în vopsirea peretilor

Ia în considerare că trafaleții și pensulele ieftine vor fi o piedică atunci când vopsești. O pensulă ieftină poate să lase urme sau poate lăsa fire în urmă.

De asemenea, fiecare tip de vopsea sau proiect necesită un trafalet diferit: role cu peri scurți sau cu peri lungi. Este în regulă dacă nu ști ce unelte să alegi. Agenții de vânzări îți vor explica totul în detaliu și îți vor recomanda uneltele potrivite.

7. Cum vopsești marginile și colțurile

Folosește bandă de hârtie pentru tavan atunci când culorile dintre acesta și pereți diferă. Folosește o pensulă ca să vopsești colțurile camerei și acolo unde nu se poate cu trafaletul. La fel, ca să nu pătezi ușile și geamurile, acoperă ramele cu bandă de hârtie.

8. Încarcă trafaletul și începe să vopsești

Vopseaua o vei turna cu grijă într-o tavă de zugrăvit. Începe să încarci trafaletul și începe să aplici vopseaua de sus în jos. Nu apăsa prea tare, altfel vei creea picături și scurgeri de vopsea. Când încarci din nou trafaletul, începe o nouă coloană pe suprafața nevopsită și intersectează mai apoi și cu partea deja vopsită.

Mai jos am adăugat un videoclip care îți va arăta mai clar procesul pentru vopsirea peretilor.

9. Vopsește tavanul, iar apoi pereții

Mereu se vopsește tavanul înaintea pereților. Nu uita să acoperi totul cu folie pentru a nu picura vopseaua. Ca să îți fie mai ușor, încearcă să golești camera.

Îndepărtează corpurile de iluminat. Dacă nu e posibil, acoperă totul cu bandă de hârtie și folosește pensula pentru a vopsi pe lângă.

10. Aplică al doi-lea strat de lavabilă

Deși vopselele de la Benjamin Moore au o putere de acoperire mai mare decât celelalte vopsele, obicei se recomandă aplicarea a două straturi de vopsea lavabilă pentru o acoperire optimă.

Lasă totul să se usuce în funcție de instrucțiunile de pe găleată, iar apoi aplică al doi-lea strat de vopsea. Ia în considerare că timpul de uscare este mai lung în condiții de frig sau umezeală.

 

Acum ca ai aflat răspunsul la întrebările tale despre cum să zugrăvești mai eficient, echipează-te și începe să zugrăvești cu încredere.

 

 

vopsea lavabila ecologica

De ce sa alegi o vopsea lavabila ecologica

Poate îți construiești o casă, poate renovezi sau poate amenajezi camera copilului. În oricare dintre aceste situații tu vrei să folosești doar produse de calitate. Pe lângă asta, este important și să te gândești și la sănătatea ta, a familiei și a mediului înconjurător. Pentru asta, soluția ideală este să folosești o vopsea lavabila ecologica.

vopsea lavabila ecologica

Să vorbim despre compușii organici volatili (VOC)

Compușii organici volatili (VOC) sunt compuși chimici care se evaporează în aerul respirabil. În vopsele, VOC sunt folosiți pentru pigmentare, pentru stabilizare și ca liant. Aceste chimicale sunt dăunătoare mai ales pentru copii și pentru persoanele care suferă de astm și alergii. De asemena, compușii chimici sunt foarte dăunători și pentru mediul înconjurător, contribuind la poluare.

Acesta este principalul motiv pentru care se recomandă utilizarea vopselelor în spații foarte bine ventilate.

Vopseaua ecologica, sau naturală, este special creată să aibă un conținut scăzut de compuși organici volatili (VOC). În prezent, companiile mari precum Benjamin Moore sau Novacolor lucrează continuu pentru a îmbunătății calitatea produselor lor.

De ce să alegi o vopsea lavabila ecologica

Vopseaua lavabila ecologică este fabricată dintr-o varietate de ingrediente naturale care nu conțin compuși organici volatili. Deoarece acest tip de vopsea are un conținut minim de VOC, este mult mai sigură pentru casa ta.

Eco Style, vopsea lavabila ecologica pentru interior, este vopseaua de la Benjamin Moore cu cel mai scăzut nivel VOC (maxim 12g/l din limita VOC EU de 30g/l). Deoarece este inodoră, nu conține amoniac, plumb sau mercur este ideală pentru școli, grădinițe și chiar spitale. Cu toate acestea, produsul nu îți pierde din caracteristicile unei vopsele premium.

Unde să folosești vopsea lavabila ecologica

Lavabila naturală poate fi folosită oriunde vrei tu. O poți folosi în întreaga casă sau doar într-o cameră.

Noi considerăm că vopseaua ecologică trebuie folosită în special în camera copilului. Când vine vorba de copiii noștri vrem să le oferim tot ce e mai bun. Asta înseamnă că vrem să le oferim un mediu cât mai sănătos în care să crească. Uite cum creezi o cameră cât mai sigură pentru copilul tău:

Începe devreme

Cu cât începi mai repede, cu atât mai bine. Majoritatea compușilor organici volatili se evaporează de obicei în primele luni de la fabricație. De aceea, dacă aplici vopseaua mai repede va avea mai mult timp să elimine toate toxinele.

Alege vopseaua cu cel mai scăzut nivel VOCbadge voc vopsea lavabila ecologica

Când vopsești camera copilului trebuie să optezi pentru o vopsea cu un nivel foarte scăzut de VOC. Aceste vopsele emit mult mai puține chimicale atunci când sunt aplicate. Astfel, atât procesul cât și rezultatul final sunt mai sigure decât cu o vopsea normală.

Alege culorile și decorul

Deoarece Eco Style nu folosește ingrediente chimice în pigmentare este disponibilă doar în culori deschise. Deși sunt mai puține variante de culori, ai încă de unde alege. În plus culorile pastel sunt mereu alegerea perfectă atunci când vrei o cameră luminoasă și curată. Stabilește de ce culori vrei să se bucure copilul tău și află cum acestea influențează starea și emoțiile. 

Uite câteva sugestii de culori pe care sigur le vei iubi:

Începe drumul spre o viață sănătoasă și protejează mediul. Fă alegerile potrivite pentru casa și familia ta, bucură-te de un mediu sănătos în care să te bucuri de viață.

 

 

vopsea cu efect de tablă de scris

Vopsea cu efect de tablă de scris: ce este și cum o folosești

O vopsea cu efect de tablă de scris te lasă să transformi orice într-o suprafață de scris cu cretă. Aplică vopseaua chalkboard în camera copilului ca să aibă mereu ceva de făcut. Vopsește un perete întreg ca să poți crea desene ce vor atrage admirația prietenilor tăi. Transformă o porțiune dintr-un perete într-o agendă ca să îți poți organiza munca într-un mod mai distractiv.

vopsea cu efect de tablă de scris Benjamin Moore

Cum funcționează vopseaua cu efect de tablă de scris?

Vopseaua Chalkboard de la Benjamin Moore este o vopsea super lavabilă, care aplicată pe orice suprafață are ca rezultat efectul unei table de scris cu cretă. Asta înseamnă că vei putea scrie sau desena cu creta pe orice suprafață. Vopseaua a fost concepută să reziste traficului intens. Asta însemnă că vei putea curăța totul cu un burete sau o lavetă umedă, de câte ori este nevoie.

Culori disponibile

De obicei vopseaua tablă de scris este disponibilă doar pe negru sau verde. Un avantaj al vopselei Chalkboard de la Benjamin Moore constă în paleta bogată de culori disponibile (mai exact peste 3500 de culori). Totuși, noi recomandăm să alegi nuanțe închise de culoare, altfel creta albă nu va fi vizibilă.

Am adăugat mai jos cele mai utilizate culori pentru vopseaua chalkboard. Descoperă întreaga paleta de culori și alege ce ți se potrivește cel mai bine. Vopseaua se colorează pe loc la showroom în nuanța ta preferată.

Utilizare vopsea cu efect de tablă de scris

Vopseaua chalkboard este destul de ușor de aplicat și nu necesită mult efort. Așadar, vei avea parte de o activitate relaxantă. Un litru de vopsea cu efect de tablă de scris acoperă aproximativ 5 metri pătrați dintr-o suprafață. Vopseaua este recomandată pentru uz interior și se poate aplica pe orice suprafață.

De ce vei avea nevoie

  1. Vopsea cu efect de tablă de scris 
  2. Amorsă 
  3. Trafalet cu fir scurt/ pensulă 
  4. Bandă de hârtie (opțional) 
  5. Imaginație

Pregătirea suprafeței

Suprafața pe care aplici o vopseaua trebuie  să fie curată, degresată și uscată. Trebuie să fie lipsită de praf, mucegai sau vopsea veche, cojită. Dacă suprafața este lucioasă atunci este important să șlefuiești totul cu un burete abraziv pentru vopsea.

Următorul pas este aplicarea amorsei. Pentru Chalkboard, amorsa potrivită este Benjamin Moore Fresh Start, o amorsă acrilică multifuncțională. Se aplică un strat sau două de amorsă.

Înainte de a începe, lipește banda de hârtie în jurul zonei care urmează să fie vopsită.

Aplicare vopsea cu efect de tablă de scris

În funcție de ce suprafață și de ce rezultate dorești să obții, se pot aplica unul sau două straturi. Pentru o acoperire perfectă, de obicei se recomandă două straturi de vopsea cu efect de tablă de scris.

În primul rând, vei amesteca bine vopseaua.

Acum urmează partea distractivă. Folosește pensula sau rola.  Aplică o cantitate generoasă de vopsea cu mișcări scurte și suprapuse. Vei începe mereu să vopsești din zonele neacoperite spre zonele deja acoperite. Lasă timp de uscare de minim 3 ore între straturi.

Înainte de utilizare

Știm cât ești de nerăbdător să îți transformi casa într-o operă de artă în cretă, însă este nevoie să acorzi 3 zile de relaxare vopselei. Înainte de a începe să utilizezi tabla de scris, întinde pe toată suprafața un strat de cretă. Șterge apoi totul cu o lavetă umedă. Asta va îmbunătăți efectul de tablă.

E timpul să îți lași imaginația să zburde

Acum că totul e pregătit, echipează-te cu o cretă de calitate, albă sau multicoloră, și distrează-te împreună cu familia. Dacă nu ști încă ce să așezi pe noua tablă de scris am pregătit o galerie cu idei de unde să te inspiri.

Atenție! Dacă ai copii mici este posibil ca tu să nu desenezi decât atunci când ei dorm.

Cum să alegi culorile pentru vopseaua de interior

Alegerea culorilor pentru interiorul casei tale poate fi o adevărată provocare. În acest articol, vom prezenta câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi culorile pentru vopseaua de interior care să te reprezinte și să te facă să te simți acasă

 

paletar de culori Benjamin Moore

Pasul 1: Explorează varietatea de culori pentru vopseaua de interior

Cel mai simplu mod de a explora culorile este să răsfoiești online reviste și paletare de culori. Găsești colecțiile de culori aici. După ce ți-ai făcut o idee despre varietatea de culori disponibilă pe piață, apelează la un profesionist. Reprezentanții de vânzări vor discuta cu tine în detaliu.

 

Pasul 2: Găsește inspirație prin casă

Podeaua, covoarele, materialele textile și bineînțeles… mobila. Toate acestea te vor ajuta să găsești familia de culori care va crea armonie în casa ta. Așa vei restrânge opțiunile din paleta de culori. 

 

diferența vopselei în funcție de lumină

Pasul 3: Este important să folosești mostre

Odată ce ai descoperit ce culori te atrag, cere mostre de vopsea de la showroom. Nu uita că nuanțele de culoare pot să difere în funcție de lumina din încăpere. Ca exemplu, privește imaginea alăturată. Aici se poate vedea efectul luminii asupra culorii vopselei.

 

Pasul 4: Alege o vopsea de calitate

Unele vopsele sunt mai rezistente, altele se aplică mai ușor și se usucă mai repede, iar altele sunt rezistente la mucegai și umezeală. Vorbește cu reprezentantul de vânzări despre nevoile tale. El te va îndruma către tipul de vopsea de interior care îți va oferi cele mai multe beneficii. Poți afla mai multe despre tipurile de vopsele la secțiunea vopsele de interior.

 

Pasul 5: Începe oricând vrei tu

În final, atunci când renovezi în interiorul casei tu ai posibilitatea de a controla mediul în care lucrezi. Cu alte cuvinte, vremea de afară nu te va afecta, deci poți începe proiectul oricând când vrei tu. 

mostre de culori vopsea de interior

Sala Palazzo colorata cu Benjamin Moore si Novacolor

DSC_2221

Sala Palazzo este un loc minunat în care timișorenii sărbătoresc cele mai importante evenimente într-un decor superb, exact ca în basme.

DSC_2200

Proprietarul sălii, Daniel Andras, a construit această sală cu premiza calitatii fara compromis. Acest lucru se observă in cele mai mici detalii care transformă orice moment al evenimentului intr-un cadru de poveste.

DSC_2332

Șandru Antonia este persoana inspirată din spatele designului acestui proiect grandios. Colaborarea cu astfel de artiști este o deosebită plăcere iar rezultatele muncii sunt pe măsură.

“Sunt foarte mulțumit de colaborarea cu echipa Rofix Color Design, produsele deosebite de la Benjamin Moore și Novacolor cu care adaugă valoare și colorează vise.

M-au convins aceste produse fantastice iar pentru mine nu mai există o altă opțiune. Drept dovadă, după terminarea sălii, le-am folosit și pentru casa mea.” – Daniel Andras, proprietar Sala Palazzo
DSC_2397

Ne bucurăm că am colorat împreună Sala Palazzo și mii de timișoreni se bucura de un cadru deosebit pentru cele mai importante evenimente din viață.

Felicitari întregii echipe, sunteti extraordinari.

Au contribuit la colorarea viselor constructorii:

Ieremia Marius și Denis Bublyak

SMM-73
Reprezentant Rofix Color Design – Șerban Lena

1

Top 5 culori de exterior pentru casa ta

Alegerea unei culori pentru fațada casei noastre este o sarcină foarte complicată, deoarece aceasta poate juca rolul unei cărți de vizită pentru noi, deci da, prima impresie contează foarte mult. Însă nu doar impresia creată este importantă. S-a dovedit științific că nu doar culoarea interioară a camerelor ne influențează organismul, ci și cea exterioară ne poate da o stare pozitivă sau negativă.

Vezi online paletarul de culori Rofix aici.

Top 5 culori pentru fațada casei tale:

1. Albul – este cea mai populară și folosită culoare pentru fațada caselor. Aceasta dă un aer de curățenie al casei și se potrivește, la fel ca hainele, cu aproape orice altă culoare folosită pe lângă aceasta. Albul este perfect pentru o casă modernă, cât și pentru una clasica. Această casă a fost construită în anul 2014 în Timișoara cu decorativele Relius și a fost premiată Casa Anului. Te așteptăm la sediu să alegem culoarea pentru Casa Anului 2019.

2

culoare casa exterior
2. Griul – este probabil cea de-a doua culoare folosită foarte des. Aceasta este o culoare neutră care se potrivește în combinație cu albul, dar și cu alte culori. Este o culoare modernă și demnă de folosit pentru casele bogate și impunătoare, oferindu-le un aer elegant și curat.

gray

gray2

3. Bejul – este o culoare deschisă, însa diferită față de culoarea alb, aceasta nu respinge razele soarelui, ci le acceptă intr-o proporție potrivită. În sezonul călduros influențează foarte puțin căldura din interiorul casei. Deși este o culoare tradițională, bejul poate fi folosit și pentru casele moderne. Poate fi combinată cu culori mai puternice pentru o imagine vizuală cu un impact mai mare asupra ochiului.

bej

bej2
4. Galbenul – este și ea o culoare des folosită atât pentru interiorul caselor cât și pentru exteriorul acestora. Este o culoare deschisă, plăcută și care dă o stare de veselie casei atunci când o privești. Poate fi folosită în combinații cu albul, dar și cu alte culori.

culoare casa exterior

ye2

colare casa exterior

5. Albastrul – este o culoare frumoasă, dar foarte obositoare pentru ochi, însa în combinații cu albul sau cu alte culori deschise va ieși un efect vizual foarte interesant și plăcut . Aceasta este des întâlnită la casele de lângă mare, însă nu este o excepție.

blue

blue2

Vă invităm să vizualizați portofoliul cu lucrări pentru decorațiuni exterioare, realizat de echipa Rofix, unde puteți vedea zeci de combinații de culori pentru fațada casei dumneavoastră : https://www.decorative-rofix.ro/foto-lucrari/