ADEZIVI SI CHITURI / SISTEME DE PLACARE

RÖFIX - Placi izolatoare de fatada, amenajari cu placi de gresie...

 

 

 

 

 

 

01placa-izolatoare-de-fatada-eps-040-1
02placa-izolatoare-de-fatada-eps-040-2
03icon_rofix_kunstharputz_1 04icon_rofix_kunstharputz_7

 

 

 

 

 

 

 

 

05placi-izolatoare-pentru-soclu-eps-035-3
06placi-izolatoare-pentru-soclu-eps-035-1
07adezivi-chituri-rofix-1

 

 

 

 

08adezivi-chituri-rofix-2    09adezivi-chituri-rofix-3

RÖFIX EPS-F 040 (Placa izolatoare de fatada, alba)

Domenii de utilizare: Placa izolatoare din polistiren expandat-spuma dura EPS-F15 (WLS 040) pentru sisteme de izolatie termica. Zona de soclu se va executa cu placi izolatoare corespunzatoare (de ex. EPS-P, EPS 035 PW/PB sau altele).
Baza materiala: material izolator din spuma dura cu celule inchise, fabricat prin tratare la cald din granulat expandat de polistiren.
Proprietati: Izolator termic; Masa redusa; Prelucrare foarte usoara; Fara hidrocarburi halogenice
Conditii de prelucrare: in timpul etapelor de prelucrare si de uscare, temperatura ambianta, respectiv cea a suprafetei pe care se aplica materialul nu trebuie sa scada sub +5° C. Feriti placile izolatoare de influenta umiditatii si acoperiti-le cat mai repde posibil cu mortar de armatura (tencuiala de profunzime).
Suprafata: Suprafata trebuie sa fie curata, tare, uscata, cu priza, fara exflorescente, straturi desprinse, straturi de antiadeziv sau alge si mucegai. Suprafata trebuie sa corespunda din punctul de vedere al netezimii cu normele nationale si tolerantele de netezime pentru pereti cu suprafata nepregatita. Peretele exterior trebuie sa fie uscat si sa nu se afle sub influenta umiditatii care urca din soclu (hidrofugare).
Pretratarea suprafetei: Pretratarea suprafetei se va adapta la conditiile respective legate de suprafata de prelucrat, precum si la cerinte. Bucatile de beton sau de mortar care formeaza denivelari se vor indeparta. Denivelarile din tencuiala de profunzime se vor egaliza cu mortare adecvate. Denivelarile reduse, de sub 1 cm, se pot egaliza cu mortarul adeziv cu metoda aplicaii in puncte. Verificati daca tencuiala existeta nu prezinta gauri si daca are priza. Tencuielile si straturile de vopsea fara priza se vor indeparta. Daca e cazul, dati suprafetele cu grund. Verificati daca tencuiala sau vopseaua existente suporta mortarul adeziv. indepartati straturile de antiadeziv care formeaza pelicule (ulei etc.). Suprafetele nisipoase se vor trata cu grund sau se vor indeparta.
Prelucrare: Lipirea placilor: mortarul adeziv se aplica in puncte pe margine sau pe mijlocul placii, manual sau mecanic. Suprafata adeziva necesara de 40% se obtine daca pe marginea placii se realizeaza o banda de adeziv de cca. 5 cm pe toata lungimea marginii, iar in mijloc se fac 3 puncte de cca. 15 cm sau trei benzi de cate 5 cm latime. Grosimea stratului de adeziv se stabileste in functie de denivelarile suprafetei pe care se aplica placile. Taierea se realizeaza cu aparate de taiat Styropor (de ex.Isoboy Typ C cu fir cald) in mod profesional si exact. Placile izolatoare RÖFIX se pozeaza pe suprafata pretratata, de jos in sus, intercalat, drept si fara distanta intre ele. La lipire, placile se vor apasa suficient si se vor misca usor in stanga si dreapta. Pentru evitarea puntilor termice, se va avea grija ca imbinarile sa fie perfect etanse, fara urme de adeziv la suprafata.
Rosturile in cruce nu sunt permise. LA toate colturle cladirii, placile se vor pozitiona dintat (cu depatire de 20 cm). Si se va avea grija ca muchiile sa fie drepte. La deschiderile cladirii, placile se vor rupe. Denivelarile se slefuiesc. imbinarile cu elemente ale constructiei care au coeficiente diferite de dilatare se vor realiza cu ajutorul unor profile corespunzatoare, respectiv cu banda de izolare a rosturilor, pentru etansarea materialului izolant fata de ploaie.
Indicatii de pericol: A nu se pune in legatura cu solventi aromatici.
Depozitare: in loc uscat, ferit de umiditate si de radiatie ultravioleta intensiva (soare, lumina). Depozitare max. 12 luni.

Nota: Fisele tehnice complete ale produselor ROFIX pe care le oferim, le gasiti la sectiunea Fise Tehnice Download!

Placa izolatoare din polistiren expandat-spuma dura pentru sisteme de izolatie termica

  RÖFIX EPS-P 035
(Placa izolatoare pentru soclu EPS)

 

 

Domenii de utilizare: Placa expandata de spuma dura din polstiren EPS-P30 (WLG 035) pentru izolarea zonei de soclu si perimetru. Cu suprafata gofrata. Pentru constructii noi si vechi. Ca placa izolatoare pentru zone cu cerinte crescute in ceea ce priveste absorbtia apei si rezistenta la tractiune intre suprafata placii si baza tencuielii.
Baza materiala: material izolant polistiren sin spuma dura formata, hidrofobata, obtinut prin tratarea termica a unui granulat expandabil de polistiren
Proprietati: Capacitate izolanta optima; Insensibil la umiditate; Exactitatea dimensiunii datorita folosirii spumei; Rezistenta marita a formei chiar si la temperatri ridicate si solicitare crescuta; Fara HFCKW si HFKW (hidrocarburi halogene)
Conditii de prelucrare: In timpul etapelor de prelucrare si de uscare, temperatura ambianta, respectiv cea a suprafetei pe care se aplica materialul nu trebuie sa scada sub +5° C.
Prelucrare: Lipirea placilor izolatoare: in zona de soclu si de perimetru, mortarul adeziv se aplica pe toata suprafata cu mistria cu zimti 10x10 sau in benzi pe margine (cca. 40% din suprafata) pe spatele placii izolatoare. In zona unde soclul este stropit (ploaie, etc), placile de soclu trebuie sa fie minim la 30 de cm peste limita de suprafata a terenului, respectiv peste muchia superioara a terasei. Placile izolatoare de soclu se lipesc imbinate, plan, presate complet. Placile se vor fixa deasupra izolatiei constructiei cu cate doua dibluri fiecare (4 dibluri pe m2).
Depozitare: In loc uscat, ferit de umezeala si radiatie ultarvioleta intensiva (soare, lumina). Depozitare max. 12 luni

Nota: Fisele tehnice complete ale produselor ROFIX pe care le oferim, le gasiti la sectiunea Fise Tehnice Download!

 

 

Gresia este un material de constructie modern din punct de vedere istoric, dar reprezinta unul din mijloacele de amenajare arhitectonica cele mai vechi. Multitudinea de culori, formate si variante de design pentru diverse idei satisface si cele mai pretentioase cerinte.

Prin posibilitatile de utilizare concepute cu grija, baile, dusurile, toaletele, piscinele, saunele, holurile, treptele si camerele de locuit devin cadrul ambiant pentru familie, petrecerea timpului liber, destindere si sociabilitate.

In afara de o durabilitate extrem de ridicata, placile de gresie si faianta isi arata superioritatea si in utilizarea in spatii de productie si laboratoare, unde permit o curatare simpla si igienica.